Следвайте ни

Кой век сме! Пренасят с мушама умиращ в наша болница

viber icon

Може да сме 21 век, но не съвсем! В ямболската болница пренасят болни по стълбите с мушами. Клип в социалните мрежи отключи общественото възмущение. Видеото е направено преди месец и показва как санитарки пренасят болен на ръце по стълбите до четвъртия етаж на болнично отделение.

Проблемът в Ямболската болница е с дългогодишна история. Миналия месец Петър Петков води 68-годишния си баща в болницата с влошено здравословно състояние и с диагноза карцином на белия дроб. Приемат го първо в спешното отделение, после го преместват в белодробното.

Авторът на клипа остава изумен, когато за да бъде настанен, баща му е качен с мушама до болничното легло. Пациентът е починал в болницата след състояние на кома.

"Качиха го... с една мушама. В 21 век аз се принудих да помогна на самите сестри, просто бях потресен от това, което се случва в България", изумен е пред БНТ Петър, синът на починалия.
Болницата в Ямбол е единствената в страната от т.нар. павилионен тип, отделенията се намират в 17 сгради, строени преди век. Конструкцията им не позволява инсталиране на асансьор, а за външен е необходима шестцифрена сума, казват от лечебното заведение.

Преди повече от 40 години в Ямбол е построена сграда, предвидена за болница, но остава недостроена. Миналата година държавата отпусна 27 милиона лева за завършване на обекта. Такъв до момента не е започнал заради процедурни пречки.

До окончателното довършване на новата болница проблема с пренасянето на болните на ръце и с платнища в ямболското лечебно заведение остава.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?