46

Кой и защо не трябва да яде праскови?

Прасковите са любим плод, който има ползи за здравето, но някои хора трябва да внимават тяхната консумация. Причината е, че вместо да ви помогнат, те по-скоро ще ви навредят.

Кой не трябва да яде праскови?  Ако страдате от заболявания като захарен диабет, панкреатит или затлъстяване, не е безопасно да консумирате този плод. Консумацията му не е безопасна и в следните ситуации:

- индивидуална непоносимост;

- алергия;

- заболявания на стомаха с повишена киселинност (язва или гастрит);

- диабет;

- панкреатит;

- затлъстяване;

Експерти от Руската федерална служба за надзор на защитата на правата на потребителите и благосъстоянието на човека също препоръчват прасковите да се ядат като отделна закуска, без да се комбинират с друга храна.

За хора без противопоказания тези летни плодове могат да са от полза за набавяне на необходимите минерали, фибри и антиоксиданти. Известно е, че тяхната консумация укрепва сърдечно-съдовата система, пише Zdrave.to.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Срам!

Срам!

07.08.2022 | 17:06

“ Експерти от Руската федерална служба за надзор на защитата на правата на потребителите и благосъстоянието на човека ” Както винаги Марица черпи информация от Русия (откъде другаде?). Но този път източникът е уникален! Службата за защита на правата на потребителите (като че ли потребителите имат някакви права в Русия) и благосъстоянието на човека (това трябва да е виц) ни казва да внимаваме с консумацията на праскови. До къде стигна падението на Марица!

Отговори
2 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?