Следвайте ни

Кой е най-опасният начин за отслабване?

viber icon

В желанието си да отслабнем бързо често прибягваме до различни диети и дори не се замисляме за вредата от тях. 


Съществуват много хранителни режими и някои са по-вредни от други. Но една диета се оказва изключително опасна за здравето ни. 
 
 
Оказва се, че диетата, основана само на употребата на само една течност (вода, чай, кафе), е най-опасна, тъй като тя не включва консумацията на никаква храна.

Режимът на вода и чай, както и детокс диетите са изключително популярни в наши дни. Те осигуряват само прием на течности и изключват всякакви твърди храни от менюто.

 
Разбира се, този метод за отслабване помага бързо да се отървете от излишните мазнини, така че със сигурност доволните от него са наистина много. Но специалистите непрекъснато предупреждават, че подобна диета може да причини най-голяма вреда на здравето.

Факт е, че човешкото тяло се нуждае от храна, за да функционира нормално В противен случай сърцето няма да получи достатъчно енергия за работа. 


В резултат на това тялото ще си набави тази енергия от мускулите. 

Диетологът Джоан Лабинър от Обединеното кралство свързва диетата с течности с болести като анорексия. 

 
 
В същото време американският уролог Джейсън Фунг е на мнение, че този вид гладуване наистина може да бъде полезно, но само в конкретни случаи и за определени пациенти. Но предупреждава, че спазването на тази диета е приемливо, единствено когато се извършва под строгото наблюдение на лекар, пише actualno.com.

 

Важно: Този материал не отменя консултацията със специалист. Ако имате специфичен здравословен проблем или просто желаете да промените режима си, консултирайте се предварително с лекар!

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?