Следвайте ни

Лекар: Коронавирусът умира много бързо от спирт

viber icon

Пробите за коронавирус и на семейството в хасковската болница, за което имаше съмнения за болестта, и на мъжа, който пристигна на Летище Варна със симптоми на грип, са отрицателни.

Мерките за неразпространение на вируса у нас обаче остават засилени.

"Министерството за първи път от четирите заплахи, които съм преживявал, сега в момента брилянтно взима организационни мерки", обясни в сутрешния блок на БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Той каза, че младите не боледуват тежко, но пък разпространяват. По-възрастните хора боледуват тежко.

За да се установи болестта трябва да се вземе материал, който да се съхранява на температура от 4 градуса.

Той определи като "брилянтна" работата на здравното министерство. Те са пуснали и инструкции какво трябва да правят болниците. Той препоръча да се следи сайта на министерството. Там се дават последите инструкции на СЗО.

Нещата динамично се променят, получават се нови знания за този вирус, за неговия начин на предаване, инкубационен период и ние за това всеки ден ги качваме на сайта с промените, каза проф. Кантарджиев.

От контактът 90% от хората се разболяват от коронавруса, обясни той. При контакт с вируса до третия ден човек може да не е болен, но да го разпространява.

Още не се знае начинът на разпространение, колко трябва да е близък контактът. Коронавирусът е много податлив на дезинфектанти. Умира много бързо от спирт.

Относно грипната обстановка в страната проф. Кантарджиев обясни, че случаите на заболелите са се увеличили. По негови думи пикът е тази седмица.

До сега са боледували децата от 5 до 14-годишна възраст. Последната седмица са боледували от 0 до 5-годишни. Грипната инфекция се е изместила в ранна детска възраст.

Коментари (6)

Боби

Боби

22.03.2020 | 21:46

Ако тази информация беше достоверна няше да има нито един болен а за смъртен случай да не говорим

Отговори
5 4
We trust in GOD

We trust in GOD

19.03.2020 | 10:16

Този е външен вирус.А най големият вирус е невежеството на хората и това, че са спрели да се развиват.Бог е търпелив.Единснвеният лечител е БОГ.

Отговори
10 3
Лея

Лея

18.03.2020 | 17:30

Защо да е майтап,то е отдавна известно средство-дезинфектант,убива не само вируси,но и бактерии,бацили и др.Ти къде живееш!?

Отговори
8 3
Българин

Българин

13.03.2020 | 18:16

Най-умните сме ние Българите! Пак открихме ляка!

Отговори
12 7
Една от Луната

Една от Луната

09.03.2020 | 17:43

Не е майтап. Умира от дезинфектанти, спирта е точно такъв.

Отговори
25 5
Xakepa

Xakepa

05.02.2020 | 21:05

Това, че спиртът убива вируса някакъв майтап ли е?!

Отговори
23 13

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?