Следвайте ни

Корейски учени изобретиха алтернатива на ботокса

viber icon

Всички жени рано или късно започват да мислят за старостта и изпадат в паника. Тогава започват да купуват всякакви видове кремове и мазила, за да заличат появилите се бръчки.

Корейски учени откриха как да забавят процеса на стареене, използвайки по-природни начини. Според тях пчелното ужилване има същия ефект като инжекция ботокс, а тайната се крие в пчелната отрова.

Тя увеличава колагена и по този начин придава еластичност и свежест на кожата на лицето.

При нанасянето на крема човекът ще усети леко „убождане" - това е „ехото" от болезненото ужилване от пчела. В резултат на „ужилването" към това място моментално се насочва кръвта, засилва изработването на еластин и колаген, така необходими за кожата. Учените успокояват и защитниците на животните - за получаването на пчелната отрова не е необходимо да бъдат убивани крилатите, те просто изпускат отровата си на специални плаки.

Друг любопитен факт е, че пчелният прашец днес се използва и в кулинарията. Все по-популярен става т. нар. жив шоколад с пчелен прашец. Известният още като златен прах може да се добавя в сандвичи, закуска с мюсли или коктейли.   

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?