2374

Коя е най-добрата тренировка за отлична памет

Shutterstock

Изследване на екип от учени от Колумбийския университет и Университета Дюк посочи кое е най-доброто занимание за стимулиране на паметта при възрастни хора с леки когнитивни увреждания. Резултатите са публикувани в списанието NEJM Evidence, пише БТА.

В хода на изследването експертите са анализирали данни от 107 участници, разделени на две групи на средна възраст 71 години, които са имали леки когнитивни увреждания. Едната група била помолена да решава кръстословици онлайн, докато другата участвала в мисловни игри в продължение на 12 седмици, последвани от допълнителни сесии до 78 седмици. Цялата информация се записвала всяка седмица.

Установено бе, че кръстословиците превъзхождат игрите както за 12, така и на 78 седмици. Разрешаването им било по-ефективно за участниците с най-тежки симптоми, но и двете форми на обучение били еднакво продуктивни в ранен стадий на умствена деградация.

По-рано през октомври изследователи от Калифорнийския университет откриха метод без лекарства за справяне със симптомите на деменция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?