Следвайте ни

Кожата ни показва, че имаме COVID-19 с тези пет признака

viber icon

Откритието е на Испанската академия по дерматология и венерология (AEDV). Ръководителят на изследването Кристина Галван Касас посочва, че има връзка между кожните усложнения и степента на заразяването с COVID-19.

В продължение на 2 седмици са били изследвани 375 души, диагностицирани с коронавирус, при които били установени съпътстващи кожни заболявания, появили се изведнъж без видима причина.

Макулопапуларни изригвания

Те са най-честите – в 47% от случаите, при това сред пациентите в най-тежко състояние, с честота, подобна на други вирусни инфекции.

Уртикариални лезии

Изследвани са в 19% от случаите, основно върху торса или разпръснати по тялото. Предизвикват силни сърбежи, забелязани са при пациенти в тежко състояние, появяват се едновременно с други симптоми, свързани с COVID-19.

Мазолоподобни обриви – краката и ръцете

Този тип симптоми се оказват характерен за по-млади пациенти с по-лека прогноза на заразата, открит е в 19% от случаите в по-късен етап на инфекцията от коронавирус, продължава около 12 дни.
 
Везикуларни изригвания

В 9% от случаите са забелязани, по-често при пациенти на средна възраст и със средна интензивност на заболяването.

Ливедо ретикуларис

Отбелязана е появата му в 6% от случаите, характеризира се с поява на червеникаво-сини до лилави, мрежовидно разположени петна по кожата, предимно по кожата на краката в резултат на нарушен приток на кръв към кожата. Бяха забелязани при по-възрастни пациенти в по-тежко състояние (в тази група е регистрирана 10% смъртност“), пише zdrave.to.

Коментари (1)

Медиите станахте продавачи на страх

07.05.2020 | 21:18

То се благодарете, че все още имате кожа след тонове дезинфектанти. Химията, среса, електронните излъчвания и последващата депресия от липса на посока, солидарност и лидерство в обществото ще доведат до по-тежки поражения и от война. Защо да живееш до 100години, когато си провалил днескашния си ден?

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?