1553

Кои са най-силните антиракови храни

Диетоложката Елена Соломатина посочи продуктите с противоракови свойства в интервю за Москва 24.

Според нея тъмните горски плодове, като боровинки, черници, къпини, съдържат рекорден брой антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на рак.

Тя също така посъветва добавянето на зеленчуци и плодове към диетата, които включват ликопен и бета-каротин - кайсии, тиква, моркови. Лекарят обясни, че ликопенът предпазва от рак на простатата, а бета-каротинът – рак на гърдата и лигавиците.

Соломатина също препоръчва да се ядат кръстоцветни зеленчуци, по-специално зеле и броколи. „В тях има сулфорафан, който също се оказа много активен като противораково средство. Има и фибри, а фибрите са много добри за предотвратяване на рак на дебелото черво“, каза тя.

По-рано ендокриноложката Зухра Павлова разсея митовете за ползите от растителното мляко за човешкото здраве и сравни неговите плюсове и минуси с традиционното. Тя предупреди, че растителното мляко е също толкова алергично, колкото и кравето. В растителното мляко, за разлика от кравето, няма хормони, антибиотици и други вещества, но може да има пестициди и хербициди, така че не може да се каже кое мляко е по-безопасно, отбелязва тя. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Да питам:

Да питам:

13.06.2022 | 00:18

Кой иска да живее вечно?

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?