Следвайте ни

Кои са най-добрите билки, които ще прогонят безсънието ви

viber icon

Безсънието се превръща на все повече хора и броенето на овце отдавна не е работещ метод. Според доклад на Центъра за контрол и превенция на заболяванията, около 30 % от хората не получават достатъчно сън всяка вечер.

Народната медицина се намесва тук, защото има много билки, които превърнати в хубав чай, ще направят чудеса с качеството на съня ви. За да изберете най-добрата напитка, която да ви помогне да заспите, трябва да търсите съставки като лавандула (за която е доказано, че насърчава дълбокия сън), валериана (за която е известно, че е особено ефективна срещу безсъние), лимонов балсам (който също може да помогне за намаляване на стреса и безпокойството), пасифлора (която засилва релаксацията), мента (която облекчава лошото храносмилане) и изпитаната лайка, която може да помогне с почти всичко по-горе, според foodpanda.

Тези чайове не само ще ви помогнат да заспите, но и ще ви помогнат за релаксацията на тялото. Дали ще си купите, поръчате онлайн или ще си направите у дома чай, е въпрос на избор, стига да бъде подходящ.

• Лайка и мента - Лайката предизвиква дрямка, но ментата, за която е доказано, че намалява тревожността и подобрява съня, предоставя истинска помощ.

• Лавандулата е флорална билка, която често се използва в масажни масла, за да предизвика релаксация. Изследванията също така показват, че миризмата на лавандула преди лягане помага на хората - особено на жените - да спят по-добре и да се чувстват по-отпочинали на следващия ден.

• Маточина - Има цитрусов и билков вкус, който е приятен и не мирише твърде лимонено. Докато цитрусите често се считат за енергизиращ аромат, маточината действително работи за намаляване на безпокойството поради своите анксиолитични или антитревожни свойства.

• Пасифлора - Известно е, че пасифлората има успокояващи ефекти върху ума и че сънят се подобрява значително.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?