Следвайте ни

Кои храни са изключително опасни за здравето

viber icon

Има продуктите, които могат да провокират развитието на сериозни заболявания или дори да станат причина за смърт, според портала PlanetaNovosti.

Има храни, които имат положителен ефект върху организма, а има и такива, които могат напълно да унищожат имунната система, да провокират развитието на болест или дори смърт. Не се тревожете, защото от малко количество такива продукти в диетата нищо няма да ви се случи. Но ако ги използвате редовно и в големи количества, тогава може да се случи нещо ужасно.

Например костилките в черешите могат да бъдат опасни за здравето. Същото може да се каже и за прасковите, и кайсиите. Те съдържат съединения, които след навлизане в храносмилателния тракт могат да задействат производството на цианид. Само няколко смачкани костилки са достатъчни, за да причинят сериозно отравяне.

Кашуто много често се хапва печено или се консумира в чист вид. Много опасно е да ядете тези ядки сурови, защото продуктът съдържа урушиолова отрова. Но ако продуктът се подложи на предварителна обработка, тогава това ще понижи нивото на холестерола в кръвта, ще регулира работата на кръвоносните съдове и сърцето, ще помогне за преодоляване на анемията и подреждане на обменните процеси.

Не яжте червения боб суров. Той съдържа голямо количество токсин лектин, който може напълно да съсипе стомаха. Не забравяйте да накиснете боба няколко часа преди готвене. Освен това така ще си спестите няколко часа за готвене.

Гликоалкалоидите присъстват в листата и стъблата на картофите. Ако картофите се съхраняват неправилно, те скоро ще започнат да покълват. В никакъв случай не трябва да ядете покълнали картофи, защото има голям риск от отравяне. Отровата от леторастите може да попадне и в кореновата култура.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?