Кoи храни могат да ни предпазят от COVID-19?
- 11.12.2020 | 04:00
- Marica.bg
- 1940 прегледа
- 0 коментара
Британският лекар Гита Мейкър-Кларк предложи да се ядат няколко храни, които могат да подобрят защитните сили на организма.
Тя подчерта, че имунната система се нуждае от комплекс от витамини и минерали - A, C, D, E, B6 и B12, фолиева киселина, цинк, желязо, мед и селен.
Достатъчно количество витамин Е, от което тялото се нуждае, се съдържа в ядките, спанака и слънчогледовото олио. За да попълните запасите от витамин С, лекарят препоръчва да се ядат броколи, чушки, брюкселско зеле и цитрусови плодове.
Според експерта запасите от витамин D трябва да се попълват от октомври до март. Като се има предвид, че този витамин се съдържа в малко количество храни, лекарят препоръчва да не се пренебрегват добрите стари хранителни добавки.
Ще припомним, че през ноември германски учени от Института по молекулярна вирусология на Медицинския център към Университета в Улм съобщиха, че сокът от арония помага да се потиснат до 97% от вируса SARS-CoV-2.
Сокът от нар и зеленият чай също показаха своята ефективност в това.
Коментари (0)
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни