Следвайте ни

Кои хора не трябва да ядат супа?

viber icon

Супата отдавна се смята за здравословно и леко ястие, но при някои заболявания супата може да бъде нездравословна, пише zdrave.to.

Мазна месна супа. Това ястие, като супи от мазна риба, карантии и домашни птици, е с високо съдържание на холестерол. Следователно, при атеросклероза и нарушения на сърдечно-съдовата система, такива супи трябва да се изхвърлят oт менюто.

Освен това тлъстите супи са вредни за хората с заболявания на черния дроб и панкреаса.
Супи с гъби и боб, месни бульони. Препоръчва се да се отказват такива супи на хора с подагра. Тези видове супи са източници на пурини - вещества, които изострят развитието на подагрозни процеси.
Оризови супи. Те са противопоказани при хора с диабет.Супа от киселец Учените заключиха, че след термична обработка оксаловата киселина става неорганична и образува съединение с калций, в което хранителната й стойност се разрушава. Освен това оксаловата киселина е в състояние да се натрупва в тялото и да се утаява под формата на кристали, отложени в бъбреците и пикочния мехур под формата на камъни.

Всякакви супи. Те са полезни само за хора със силен стомах и ниска киселинност. При наличието на пептична язва, язва на дванадесетопръстника или проблеми със стомаха, свързани с повишената й киселинност, супите лесно могат да навредят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?