Следвайте ни

Кои хора не трябва да ядат диня

viber icon

Динята е любим плод, който ни помага да се справим с летните горещини, но се оказа, че не за всеки е препоръчителна консумацията ѝ.

Руският уролог Николай Захарченко посочи няколко групи хора, на които не се препоръчва да ядат диня. Лекарят подчерта, че почти всеки, дори и хората със захарен диабет, могат да си похапват от плода, въпреки че има ограничения за количеството плодове, което могат да изяждат.

Динята обаче крие опасност за една по-специална група хора - тези, страдащи от отоци. Хапването на този плод може само на влоши състоянието им, пише jenata.blitz.bg.

Според Захарченко тъмните дини са най-полезни, а не рано узрелите, така че е по-добре да не ги купувате в началото на лятото.

Динята е плод, който се състои почти изцяло от вода. Яденето на много голямо количество от него ще предизвика диуретичен ефект. Ако човек има пясък в бъбреците или камъни, това ще улесни преминаването им.

Лекарят добави още, че дините не само премахват съществуващия пясък и камъни в бъбреците, но също така предотвратяват появата на нови. Това се дължи именно на диуретичните свойства на динята.

Захарченко подчерта, че когато се появи оток след ядене на диня, струва си да се свържете с терапевт, който ще определи дали проблемът е свързан с бъбреците или сърцето и ще насочи към съответния специалист.

Коментари (1)

не,

не,

04.08.2021 | 20:28

Тиквите от ГЕРБ!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?