Следвайте ни

Клиника Медикус Алфа с безплатни прегледи на млечната жлеза

viber icon

По случай Световния месец за борба с рака на гърдата екипът на клиника „Медикус Алфа“  ще проведе безплатни ехографски прегледи на млечната жлеза в рамките на 4 дни.

 Ракът на млечната жлеза е второто най-често срещано злокачествено новообразувание в света и първо по честота сред жените. Въпреки че около 60% от рака на млечната жлеза се диагностицира при навършили 60 г., 40% от засегнатите са в по-ниския възрастов диапазон – когато жените са най-активни и са посветени на работата си и изграждането на семейство. Един от основните фактори за успешно и минимално травматично лечение на карцинома на млечната жлеза, е ранното му откриване. Характерно за него е, че няма специфична симптоматика. Първите изменения, които една жена може да установи, са наличието на новопоявило се уплътнение или така наречената бучка в гърдата. Не всяка бучка е раково заболяване, а и не всеки карцином може лесно да се палпира (открие чрез опипване). Затова съвременните препоръки е жените над 35-годишна възраст да преминават през профилактичен преглед най-малко веднъж в годината. При дамите, в чието семейство има заболели от рак на гърдата роднини по права линия (баба, майка, сестра, дъщеря), прегледите могат да започнат в по-ранна възраст и да са с повишена честота – веднъж на шест месеца.

Съвременните технологии предлагат редица възможности за ранна диагностика на рака на млечната жлеза. Сред най-леснодостъпните за пациентките методика е ехографията на млечна жлеза, която е напълно безвредна, тъй като не използва йонизиращо лъчение, и е препоръчителна при млади пациентки без фамилна обремененост. Клиника „Медикус Алфа“ – Пловдив разполага със суперехограф – апарат с високочестотен 3D ехограф с най-високата възможна резолюция, който позволява ранно установяване на съмнителни образувания.

В кампанията за повишаване на информираността за рака на гърдата и важността от профилактика се включват д-р Динко Младенов (17.10 и 30.10) и д-р Анета Славова (14.10 и 24.10).
Клиника "Медикус Алфа" се намира на ул. "Велико Търново" 21 в гр. Пловдив, точно срещу Пеещите фонтани. За да се възползвате от безплатните прегледи си запишете час на телефон: 032/63 44 63 или 089 666 11 71.

Ракът е лечим, стига да бъде открит навреме! Профилактиката е въпрос на отговорност и желание, и често пъти спасява живот!

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?