Следвайте ни

Китайски професор: Желязно здраве само със 7-минутен масаж

viber icon

Седем минути обикновен масаж вместо часове, прекарани по болниците!

Това обещава китайският професор Ли Гуйлин. Той твърди, че всеки човек може да бъде напълно здрав само ако ин и ян (противоположните начала) са в пълна хармония един с друг. Затова е съставил комплекс от упражнения, насочени към възстановяване и поддържане на хармонията между тези сили. Упражненията са много лесни за изпълнение и са достъпни за всички.

1) Започнете с триене на дланите си. крадeн от енергетика Протегнете ръцете си напред и започнете бързо да ги триете  по посока на часовниковата стрелка, като постепенно забавяте темпото. Дясната ръка трябва да е под лявата. Затоплянето на дланите допринася за хармоничната работа на всички вътрешни органи.

2) След като сте затоплили дланите, трябва веднага да продължите с разресването на крадeн от енергетика косата с пръсти.

Масажирайки скалпа, ние насърчаваме нашите вътрешни органи да работят, тъй като засягаме всички меридиани на тялото, които преминават през главата.

Редовният масаж на скалпа е профилактика на образуване на бръчки, подобрява кръвообращението, като по този начин подобрява захранването на космените фоликули.

Професорът препоръчва да се разресва косата крадeн от енергетика в посока от челото към основата на черепа, сгъвайки на пръстите, така че ръката да прилича на лапата на тигър, като трябва да разтриете и масажирате и шията с  дланите си.

3) Сега преминете към разтриване на ушите. За да направите това, загрейте ръцете си така, както е описано в крадeн от енергетика първия параграф, а след това започнете да разтривате цялата повърхност на ушната мида с палците си, завършвайки с масаж на долната част на ухото.

4) На стъпалата също има голяма концентрация на биологично активни точки, така че не се отказвайте от удоволствието да масажирате краката си за малко, преди да крадeн от енергетика започнете тежкия работен ден. Настанете се удобно и старателно масажирайте краката си по цялата им повърхност.

5) След това заемете легнало положение и започнете упражнението на Кегел. Стиснете мускулите на тазовото дъно и ги задръжте така 2 до 5 секунди, след това се отпуснете и повторете същото 10 пъти.

6) Завършете упражнението „Златният петел стои на един крак“. Просто затворете крадeн от енергетика очи, отпуснете се, вдигнете единия крак, свит  в коляното и постойте така по 2 минути на всеки крак. Ако първоначално ви е трудно да поддържате равновесие, ограничете се до няколко секунди и постепенно увеличавайте времето за изпълнение.

Не всеки вярва на такива методи на лечение, но има огромен брой случаи, крадeн от енергетика които потвърждават, че традиционната китайска медицина може да прави чудеса. Но чудото не се случва само по себе си, трябва да се положат усилия.

Източник: econet

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?