Следвайте ни

Кардиолог разкри какво да правим при резки промени във времето

viber icon

Рязката промяна на времето създава здравословни проблеми при по-чувствителните организми, затова е необходим период на адаптация. Това каза кардиологът проф. Младен Григоров, цитиран от "Фокус". 

Проблемите са най-изразени при хората, които имат ревматични заболявания като ревматизъм и артрит.

„Същевременно, тъй като кръвното налягане е един от основните стълбове на адаптацията на организма, хипертониците също го усещат – при едни със спадане на топлината, но така или иначе промяната във времето променя и кръвното налягане.

„Няма нищо страшно. До сега нито един човек не е умрял от промяна на времето“, обясни той.

Проф. Младен Григоров уточни, че когато от студено стане топло кръвното пада, защото се разширяват кръвоносните съдове. При студено време се получава обратната реакция – покачване на кръвното налягане.

Необходимо е пациенти с нестабилно кръвно налягане в такива периоди да го измерват по два пъти на ден – сутрин и вечер, отбеляза кардиологът.

Препоръчително е в този период на годината да приемаме много витамин C защото предпазва организма от вируси. Най-често вирусите са провокирани от настинки в този преходен период от есен към зима, допълни проф. Григоров, пише zdrave.to.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?