Следвайте ни

Кардиолог разкри какво да правим, ако сме болни от COVID-19

viber icon
Част от усложненията  от COVID-19 остават доживот. Ако започнат хората да се лекуват веднага, имат шанс да се оправят, но остават ли се – нямат шанс. Това заяви кардиологът д-р Сотир Марчев в сутрешния блок на БНТ.
 
Хората, които не могат да дишат, трябва да бъдат подложени на комплексна белодробна сърдечна терапия и дихателна гимнастика, като нерядко се получава успех, изтъкна кардиологът. В кардиологията не съществуват болести, които се лекуват в покой и почти нищо с обездвижване.
 
Само вирусните заболявания на сърцето се лекуват с покой. Ако сте болен от коронавирус, не ходете не работа и след като оздравеете, идващият месец и половина не планувайте нещо голямо, нищо не планувайте и живейте по-лежерно, посъветва д-р Марчев.
Той предупреди, че инфарктите, които усложняват COVID-19 са по-лоши от инфарктите, които били преди самия вирус. Сега инфaрктите са по-трудни за лечение, отколкото по-рано, посочи кардиологът.
 
Той обясни, че когато хората нямат време, грешното е да се бърза, а умното е да се помисли какво ще се каже. Ако вие сте прекарали коронавирус, трябва да отидете на кардиолог, ако имате следните оплаквания – промяна в артериалното налягане, странно поведение на пулса и проблеми с дишането.

При коронавирус истинските проблеми са, че малък процент от хората умират, повтаря ги и остават инвалиди за цял живот, предупреди д-р Марчев.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?