Следвайте ни

Какво да хапваме според кръвната група, за да сме здрави

viber icon

Винаги, когато започнете някакъв нов хранителен режим, не забравяйте първо да се консултирате с диетолог и да проверите дали прочетеното е валидно за вашия организъм. Всеки организъм е строго индивидуален, пише actualno.com.

Кръвна група 0: Смята се, че хората с тази кръвна група могат спокойно да си хапват много белтъчини, за да поддържат добра форма. Включете в менюто си основно храни като пилешко месо, риба и зеленчуци. Ако добавите и свинско, непременно избирайте такова с по-малко мазнини и по-чисто месо. Избягвайте прясното мляко, защото то може да подуе стомаха ви и да ви донесе дискомфорт.

Кръвна група А: Храните, подходящи за хора с кръвна група А, са разнообразни, но по-скоро изискват намаляването на приема на месо. Наблегнете на пресните плодове и зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни. Добре е да включите и бобовите растения, защото те се отразяват добре на организма, без да прекалявате обаче. Винаги гледайте да подсилвате имунната си система, защото е слабото ви място.

Кръвна група Б: Хората с тази кръвна група е добре да си похапват повече зеленчуци, яйца и млечни продукти, които са с по-ниско съдържание на мазнини. Избягвайте пълномаслените продукти, защото те се отразяват и на състоянието на кожата, а ако имате чувствителна кожа, само може да си навредите повече. Може да избягвате и царевицата, пшеницата и елдата, които също се преработват по-трудно от организма ни.

Кръвна група АБ: Храните, на които е добре да наблегнете са зелените зеленчуци, морските дарове и млечните продукти. Тук изборът дали да бъдат пълномаслени или не, остава изцяло на вас. Налага се да избягвате големите дози кофеин, алкохола и сушените меса, защото те не биха се отразили добре на организма ви.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?