Следвайте ни

Как винаги да се събуждаме в добро настроение

viber icon

Някои хора се събуждат в лошо настроение, нямат желание да отидат на работа или ги боли глава. За щастие има как това да се промени, ето няколко начина да се събуждате в настроение:

1.Разтегнете се
Още със събуждането протегнете ръце, шия и крака. По този начин ще освободите напрежение, ще се отделят ендорфини и ставането ще бъде по приятно.

2.Заменете новините по телевизията с музика

Новините са пълни с негативна и напрягаща информация, която по несъзнателен път може да ви затормози. Събуждането ви ще бъде по-приятно ако замените телевизията с хубава за вас музика.

3.Подгответе вещите си за излизане още вечер

Освен, че ще спестите нерви ще спечелите и време.  Бързането докато сте сънени натрупва ненужен стрес.

4.Нещо красиво на нощното шкафче

Доказано е че добре подредената и декорирана стая прави хората по-усмихнати. Украсете така помещението, че като се събудите да ви е приятно, може да сложите любима снимка на шкафчето или цветя.

5.Студен душ

Ако не сте достатъчно мотивирани да потренирате сутрин, то поне вземете бърз душ. Студения душ е много добър начин да се разсъните.

6.Сутрешен ритуал

Отделяйте по 10 минутки за себе си сутрин. Направете си кафе или чай и помислете за себе си и предстоящия ден.

7.Слънчева светлина

Допускането на слънчевата светлина ще разсъни тялото ви по естествен начин. Пуснете слънцето да влезне в спалнята ви и се усмихнете.

8.Правете секс

Най-ефикасният начин да се усмихнете сутрин. Освен че е много приятно е свързано и с физическа активност, което ще ви разсъни най-добре.

9.Заредете се

За да сте усмихнати е добре да заредите организма си с енергия. Хидратирайте тялото си изпивайки една две чаши вода преди закуска. Така ще активирате метаболизма си. След това закусете, за да се заредите с енергия.

10.Не вършете домакинска работа сутрин.

Не чистете и не подреждайте сутрин. Това ще ви изнерви излишно, по-добре го оставете за вечерта. Заменете домакинската работа с време за себе си, тренирайте или вземете душ.

Източник: izdrave.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?