Следвайте ни

Как ще се промени тялото ви, ако спрете да ядете яйца

viber icon

Акоспрем напълно да ядем яйца, тялото ще бъде лишено от хранителни вещества като фолиева киселина, фосфор, селен, калций и цинк. В резултат на това те ще трябва да се набавят от други източници - млечни продукти, зеленчуци, плодове и бобови растения.

Експертите са открили, че когато се откажете от яйцата, човек ще огладнява по -често, защото този продукт е богат на протеини, което ви помага да се чувствате по -сити по -дълго. Това също ще затрудни отслабването. За хората, които решават да пропуснат яйцата, тофуто или соеви зърна могат да бъдат алтернатива.

В същото време яйцата имат и отрицателни страни. Използването им в кухнята се отразява негативно на нивото на холестерола и развитието на захарен диабет тип 2. Едно голямо яйце съдържа около 186 милиграма холестерол, което е 62 процента от RDA.

Проучванията показват, че хората, които ядат едно до три яйца на ден, имат по-високи нива на "добър" холестерол, който е липопротеин с висока плътност. Освен това редовната консумация на яйца увеличава риска от развитие на атеросклероза.

Преди това учени от Института Джорджия установиха, че избягването на готварска сол и замяната й с хранителна добавка с ниско съдържание на натрий и добавен калий предотвратява инсулти, инфаркти и смърт.

Високият прием на натрий и ниският прием на калий са свързани с високо кръвно налягане и повишен риск от инсулт, сърдечни заболявания и преждевременна смърт, пише zdrave.to.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Асан

Асан

15.09.2021 | 22:47

Фуя ми яжте

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?