Следвайте ни

Как да свалите упоритите последни 5 килограма?

Няколко начина да успеете здравословно и безопасно

viber icon

Колкото и странно да звучи се оказва, че колкото повече килограми има да сваля човек, толкова по-лесно е, отколкото ако са му останали последните заветни 5 килограма. Те се оказват голям препъникамък, който изисква особени усилия, за да успеете да достигнете до мечтаното тегло.

При повече натрупана мастна тъкан елиминирането става по-бързо в началото, докато на финала тялото се бори да запази останалите няколко килограма, които искате да преодолеете. Как да го постигнете?

Внимавайте какво слагате в устата си

Когато човек напредне значително в отслабването, започва да се отпуска и да похапва забранени храни, от които преди това се е въздържал. Това е една от възможните причини да задържите теглото и да не успявате да достигнете целта си. Освен това често ядем, защото ни се яде нещо вкусно и любимо, а не защото сме истински гладни. Това може да забави загубата на излишно тегло и да попречи на свалянето на последните килограми, от които искате да се отървете. Ако не промените този навик, след това ще ви е трудно и да задържите постигнатото тегло.

Водете си дневник на храненето

Воденето на дневник е добра практика, която помага да видите нагледно калориите, които сте приели. Така и контролът е по-лесен. Не е нужно да сте чак толкова стриктни в записването на абсолютно всяка калория, ако това ви дразни. Достатъчно е да записвате основните калории, които приемате чрез храненето и течностите, които пиете. Така ще се ориентирате добре дали сте достигнали дневния прием или не.

Намалете порциите

Измерването на калориите и порциите отначало е трудно, но с течение на времето става навик. Ако не сте сигурни дали приемате по-големи количества храна, от която нямате нужда, просто намалете обема на съдовете за хранене. Използвайте по-малки чинии, за да си помогнете в ориентирането.

Планирайте храненията

Когато сте навън е трудно да се храните на крак или в движение измежду всичките ви ангажименти. Затова най-добре е да планирате храненията си за деня и да приготвяте храната си от вкъщи. Носете я със себе си. Така през целия ден ще имате храна, съобразена с диетата ви и ще ви е по-лесно да свалите последните 5 килограма излишно тегло.

 

Внимавайте с течните калории

Често не обръщаме внимание на течностите, които пием, а се фокусираме предимно върху храната. Течните калории обаче са много коварни и могат да ви провалят в диетата. Избягвайте всички захарни и газирани напитки. Заложете на водата, като основен източник на течности. Плодовите и зеленчуковите сокове също са богати на въглехидрати и калории, така че фокусът не трябва да пада върху тях.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?