49

Как да смъкнем високото кръвно без вредна химия

Как да стабилизираме кръвното си налягане у дома без хапчета - това е въпрос, който много хора, избягващи да приемат вредна за тялото химия, често си задават.

 

Д-р Евдокименко обяснява, че кръвното налягане няма определена перфектна норма за абсолютно всички. 120/70 не е задължителен показател, а статистически най-близко до нормата. Преди да се паникьосвате, когато видите други цифри, уверете се, че не сте от групата на хипотоничните или хипертонични пациенти, които имат твърде ниско или твърде високо налягане по принцип.

Повишаването на кръвното с няколко единици по време на силни емоционални изблици или по време на физическо натоварване, дори ако говорим за просто ходене, е абсолютно нормално явление. Знайте, че в условията на силно напрежение и в отсъствието на почивка няма да получите нормално налягане.

Постоянното приемане на хапчета застрашава паметта и мисловните процеси. По-безопасен начин за възстановяване на функцията на кръвоносните съдове е умерено упражнение. Плуването и ходенето имат положителен ефект върху организма при нарушения на артериалното налягане.

Също така добър вариант за нормализиране на налягането са билковите чайове с успокояващ ефект, като джоджен, валериана, лайка, глог, маточина, невен и др.

Ако приемате хапчета за дълъг период от време обаче, трябва да ги спрете много внимателно, като постепенно намалявате дозата и винаги под наблюдението на лекуващия лекар, пише zdrave.to.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
rtyrt

rtyrt

26.09.2023 | 00:08

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: --~~~--- https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?