Следвайте ни

Как да се предпазим от жегата? Няколко ефективни и лесни трика

viber icon

Цяла година чакаме лятото, но когато дойде с високите си температури, не знаем къде да се скрием и как да избягаме от жегата. Напоследък се появява ясно изразена тенденция прекалено високите температури да ни събарят здравословно.Затова ви предлагаме няколко начина как да се охладите бързо и ефективно.

1. Можете да приберете спалното си бельо в найлонова чанта и да го пъхнете в хладилника за известно време. Това може да направите няколко часа преди да си легнете, освен това за горещините се препоръчва да се спи върху копринено спално бельо. 

2. Когато станете сутрин и прозорците са отворени, все още влиза хладен въздух. Но няколко часа преди жегата можете да ги затворите и да пуснете щорите или да дръпнете пердетата. Така дома остава с хладния нощен въздух и на сянка. Ще усетите голяма разлика в температурата.

3. Лятно време можете да прибирате в килера килимите и честичко да правите "мокри" почиствания на подовете, за да ги охлаждате.

4. Изключвайте по-често електроуредите навсякъде в дома си. Може би сте забелязали, че когато работите по-продължително време на лаптопа или телефона си, те започват да загряват. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?