Следвайте ни

Как да се отървете от хъркането завинаги?

Хъркането е индикатор за дисфункция в организма

viber icon

Изглежда, че хъркането е функция, която причинява повече дискомфорт на другите, отколкото на този, който хърка. Всъщност хъркането е смъртна опасност за хората. Вижте дали е възможно да се отърве от него завинаги.

Основната причина за хъркането са хроничните заболявания на дихателната система: атрофия на небцето, стесняване на дихателната тръба или изкривяване на носната преграда.

Когато човек хърка, достъпът на въздух до белите дробове е нарушен. Често се случва дишането на човек да е напълно прекъснато. При някои пациенти дишането спира по време на сън до 500 пъти, в резултат на което човек не диша за около два часа. Кислородният глад, който в крайна сметка настъпва, засяга паметта, концентрацията и активността. В най-лошия случай човек просто се задушава, докато спи.


Така че първото нещо, което трябва да разберете, е, че хъркането е индикатор за дисфункция в организма, която само се влошава с възрастта и не отшумява сама. Мускулите са отслабени и шансовете за задавяне се увеличават, така че определено трябва да посетите лекар, когато хъркате.


Излекуването на хъркането може да бъде сложно. Като начало трябва да се откажете от лошите навици - пушенето и алкохолът изострят симптома. В някои случаи е достатъчно да се установи режим на работа и почивка, докато в други помага само хирургическа интервенция, в други - продължително приложение на лекарства.


По принцип не само е възможно напълно да се излекува хъркането, то е необходимо, но винаги има възможност за повторение на симптома. Най-често рецидивът възниква поради влошаване на състоянието на сърдечно-съдовата система и многократно отпускане на меките тъкани. Тези влошения често са свързани с възрастта, пише zdrave.to.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?