Следвайте ни

Как да различим истинския зехтин от ментето

viber icon

В домашни условия лесно можем да проверим дали зехтинът, който сме купили, е истински. Това става, като го поставим на ниска температура в хладилника. Ако е истински, той се сгъстява. Най-нискокачествените смеси не се втвърдяват изобщо. Зехтинът екстра върджин замръзва доста странно - на топчета.

Химически обработеният зехтин пък прави много характерна утайка. Зехтинът, произведен от рафинирано масло, се втвърдява напълно. студено пресованият продукт не става за пържене и готвене и има много специфичен вкус, който малко или много променя вкуса на крайния продукт.

Друга особеност, която е ориентир, е маркировката D.O.P - de Origen Protegida. Това означава, че произходът е гарантиран и маслините, използвани при направата му, са най-високо качество и се отглеждат само в няколко географски района в света.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (1)

Страхотен български сайт за игри от които се печели!

07.07.2019 | 17:48

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - http://freelotto.eu?ref=70876&bsd=vi8YKxpwEmf

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?