Как да различим истинския зехтин от ментето
- 01:00, 03.07.2019
- 7326
- 1
В домашни условия лесно можем да проверим дали зехтинът, който сме купили, е истински. Това става, като го поставим на ниска температура в хладилника. Ако е истински, той се сгъстява. Най-нискокачествените смеси не се втвърдяват изобщо. Зехтинът екстра върджин замръзва доста странно - на топчета.
Химически обработеният зехтин пък прави много характерна утайка. Зехтинът, произведен от рафинирано масло, се втвърдява напълно. студено пресованият продукт не става за пържене и готвене и има много специфичен вкус, който малко или много променя вкуса на крайния продукт.
Друга особеност, която е ориентир, е маркировката D.O.P - de Origen Protegida. Това означава, че произходът е гарантиран и маслините, използвани при направата му, са най-високо качество и се отглеждат само в няколко географски района в света.
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни