Следвайте ни

Как да разберем сами пола на бебето СЪВЕТИ

viber icon

Тежко сутрешно гадене

Има поверие, че по-тежкото сутрешно гадене предвещава момиче. Изследвания наистина показват връзка между по-тежкото гадене и пола на бебето. Проучване от 2017 г. установи, че бактериалната инфекция при жени, очакващи момиче, протича по-тежко. Това може да утежни и сутрешното гадене при тях. Повече изследвания са нужни, за да се разбере връзката между сутрешното гадене и пола на бебето.

Екстремни промени в настроението

Хормоналните промени по време на бременност често причиняват резки промени в настроението. Някои поверия гласят, че жените, носещи момиче, са по-емоционални, защото имат по-високи нива на естроген. Научните изследвания обаче не подкрепят тази теория. Нивото на естрогена се повишава по време на бременност, независимо дали бебето е момче или момиче.

Наддаване в коремната област

Друго поверие гласи, че ако една жена напълнее силно в коремната област, това означава, че носи момиче, а ако напълнее само отпред – носи момче. Научните доказателства не подкрепят нито една от тези теории. Областта, в която една жена напълнява, зависи от типа на нейното тяло, физическата ѝ активност и начин на хранене.

Позиция на бебето

Едно често срещано поверие гласи, че когато носите бебето си ниско, то е момче, а когато е високо означава, че е момиче. Въпреки популярността си, и това поверие не получава научна основа. Позицията на бебето зависи от типа на женското тяло, формата на матката, качените килограми, физическата активност и силата на коремната мускулатура.

Глад за сладки или солени храни

Често се случва жените да изпитват необичаен глад, когато са бременни. Популярните поверия гласят, че ако жената копнее за сладки храни, носи момиче, докато гладът за солени храни е признак за момче. Няма научни доказателства, които да потвърждават, че предпочитанията за определен вид храни показват пола на бебето.

Нива на стрес

Стресът обаче може да повлияе на пола на бебето. Проучване от 2012 г. открива връзка между нивата на хормона на стреса кортизол и съотношението между родените момичета и момчета. Данните показват, че жените с високи нива на кортизол статистически са по-склонни да родят момиче. Друго проучване от 2013 година установява, че в двете години след земетресението на гръцкия остров Закинтос раждаемостта на момчета е спаднала. За да се разбере връзката между стреса и пола на бебето, са нужни повече изследвания.

Мазна кожа и изтощена коса

Според някои поверия мазната кожа, акнето и изтощената коса са признаци за момиче. И това убеждение не е научно обосновано. Промените във външния вид на косата и на кожата при бременност са свързани основно с хормоналните промени и с промените в начина ни на хранене.

Ускорено сърцебиене на бебето

Друго поверие гласи, че по-учестеният пулс на бебето (над 140 удара в минута) е знак, че носите момиче. Въпреки че звучи „по-научно“, и това твърдение няма научна основа. След десетилетия изследвания, които не откриха значителна разлика между сърдечната честота на бебетата момиченца и момченца, изследователите развенчаха и този мит, пише puls.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?