Следвайте ни

Как да повишим имунитета с рецептите на баба

viber icon

Най-мощните природни имуностимуланти могат да ви помогнат предварително да повишите имунитета си и по този начин да противодействате на връхлитащите грипни вируси.

- Прополисът е един от най-мощните имуностимулатори, богат на естествени природни вещества. Той е богат на аминокиселини, витамини и биофлавоноиди. Съдържа около 500 пъти повече антиоксиданти, в сравнение с портокалите например. Освен всичко това, прополисът съдържа белтъка албумин, калций, магнезий, калий и фосфор. Именно заради това заслужено му се носи славата на природно чудо.

 - Чай от ехинацея е друг природен начин да стимулирате имунната система.  Така броят на имунните Т-клетки се увеличава, като по този начин помагат на лимфоцитите да не допуснат развитието на вредни микроорганизми в тялото. Най-добър е ефектът, когато се приема ехинация в комбинация - примерно екстракт от цвят и корен на растението. Всъщност и корените, и листата, и цветята на ехинацеята съдържат мощни вещества, които доказано подсилват имунитета.

- Черният бъз, освен имуностимулатор, носи на организма и други екстри - той е антиоксидант, понижава холестерола, подобрява външния вид и дейността на сърцето. Освен всичко това подпомага лечението на кашлица, настинка, грип, бактериални и вирусни инфекции. Биофлавоноидите и протеините, които се съдържат в сока от плодовете на черен бъз, унищожават в зародиш вирусите, които причиняват настинка и грип.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?