Следвайте ни

Как да не заспим на работа: Тези храни повишават концентрацията

viber icon

Всички страдаме от желание за бърза дрямка и липса на концентрация след обедната почивка в работните ни дни. Учени са установили, че има храни и напитки, които спомагат за подобряване концентрацията. Ето кои са те:

1. Градински чай

Тази билка има мощни противовъзпалителни свойства, които могат да засилят паметта ви, а също така е известно, че кара хората да се чувстват по-будни, спокойни и щастливи. Не бихме ли искали всички да се чувстваме така? Можете да добавите пресен градински чай в салати, супи или тестени изделия. За да направите чай от градински чай, добавете две супени лъжици сушен градински чай към чаша вряща вода.

2. Женшен

Изключително популярното растение в аюрведическата медицина, женшенът се използва от векове за повишаване на имунитета и енергията. Сега знаем, че женшенът може да подобри цялостната когнитивна функция. С други думи, това може да ви помогне да се фокусирате по-добре за по-дълго. Освен това женшенът може да подобри паметта ви и да намали умората, особено при хора с хронични заболявания. Можете да ядете корен от женшен суров или леко да го приготвите на пара, за да стане по-мек. Можете да настържете суров женшен върху супи или салати. За да приготвите чай от женшен, нарежете корен от женшен и го сварете във вода, оставяйки го да се кисне за няколко минути.

 3. Зелен чай

Добре известен борец за умора, зеленият чай е по-добър избор от кафето, за да ви изведе от умората. В допълнение към лекото съдържание на кофеин, зеленият чай съдържа антиоксиданти и впечатляващо количество микроелементи. Доказано е, че веществото, наречено L-теанин в зеления чай, намалява безпокойството, което може да бъде полезно, когато се борите с работните срокове и трябва да останете продуктивни. L-теанинът и кофеинът работят като дуо за подобряване на мозъчната функция. Накиснете две лъжици зелен чай в чаша гореща, но не вряла вода за няколко минути.

4. Рибено масло

Добавките с рибено масло са богати на два вида мастни киселини, които са от съществено значение за цялостното здраве на мозъка: докозахексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (EPA). DHA е свързан с подобрена памет и време за реакция и по-добра обработка на информация при възрастни хора. EPA има силни противовъзпалителни ефекти, които помагат да защитите мозъка си от увреждане и стареене, както и свойства за повишаване на настроението. Рибеното масло също е свързано с подобряването на вниманието при децата. Най-добрият начин да се консумират здравословни мастни киселини е да хапвате риба и морски дарове, пише jenite.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай