Следвайте ни

Живот без цигарен дим

Защо го избрах?

viber icon

Кожата ми стана сияйна и чиста 
Дивна Попова, ръководител офис


- Как успяхте да спрете цигарите? 
- Аз съм „заклет пушач”. Пуша от поне 20 години и зад гърба си имам няколко неуспешни опита за пълен отказ от тютюнопушене. Пробвах какви ли не методи, но при мен не се получи. Единствената възможност бе да минимизирам вредните ефекти и затова преминах към бездимен продукт. Преходът беше много лесен, съвсем естествен. Не съм изпитвала никакъв дискомфорт. Ако трябва да бъда честна и аз в началото подходих с недоверие и резерви, но бързо се оказа, че не съм била права. 
- Не ви ли липсваха по някакъв начин традиционните цигари?
- Не, откакто минах на бездимно устройство, не съм палила цигара. Освен това видях много други плюсове – няма неприятна миризма и може да се използва дори и в затворени помещения. Последното е голямо предимство в зимния сезон. 
- А организмът Ви реагира ли на промяната?
- Лично аз първите дни усетих някакво прочистване. Имах спорадични изкашляния, които показваха, че тялото се чисти. После всичко си дойде на мястото и нямам никакъв дискомфорт. Извън това обаче забелязах промяна във външния си вид – кожата ми също се изчисти, има по- здрав вид, стана по-сияеща. А за една дама това е важен детайл. 
- Трудно ли взехте решението за промяна?
- Беше информирано и осъзнато решение. Доста четох за технологията за нагряване на тютюна, за плюсовете и минусите, за безопасността и намаления риск за здравето на тези устройства спрямо горимите цигари. Допитах се до хора, които вече са предприели тази стъпка и техният опит като че ли беше най-убедителен и ценен. 

 

Не съжалявам нито за миг 
за промяната в живота ми
Анелия Кунчева, флорист

- Кога и как успяхте да спрете цигарите?
- Преди две години най-сетне успях да спра традиционните цигари като преминах към бездимно устройство. Не съжалявам нито за миг, а напротив - не знам как съм живяла преди с цигарения дим! Запали ме съпругът ми, койти по-лесно възприема промените. След като той мина на бездимен продукт, дълго го наблюдавах с интерес и любопитство. Вкъщи се шегувахме, че той е „опитното зайче”. По онова време аз пушех по половин кутия цигари на ден с всичките неудобства, произтичащи от това – дрехите и косата ми миришеха неприятно, излизах на терасата през час – два, в офиса пилеех много време за всяка „пуш пауза”. Изброявам само на прима виста, без да отчитам вредното влияние на тютюнопушенето върху здравето и тонуса. Давайки си сметка за това, реших да кажа край на цигарите и да премина на бездимна алтернатива. 
- Как премина този преход и лесна ли беше промяната?
- Неочаквано лесно. Дори аз самата бях учудена, че не ми се прииска да запаля обикновена цигара нито веднъж повече. През 2018 г., когато за първи път опитах да спра цигарите чрез бездимно устройство, всички ме гледаха с любопитство и това ми даваше кураж да докажа, че съм взела правилно решение. Сега вече е по-лесно, защото устройствата станаха все по-популярни и много хора ги предпочитат. Покрай мен много приятелки успяха да спрат цигарите благодарение на бездимните технологии. Наистина изглежда по-елегантно от цигара! Но най-важното е, че е по-малко вредно за здравето от обикновените цигари и сама усещам разликата за себе си.

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?