Следвайте ни

Жена загуби крайниците си, след като домашното куче облиза ръката ѝ

viber icon

Мари Треньор, която живее в САЩ, е собственик на няколко кучета. След като един от домашните любимци облизал ръката на стопанката си, се наложило да бъдат ампутирани всички ѝ крайници.

Драматичната история на 54-годишната американка от Охайо разказва "Daily Mail".

Преди време Мари Треньор изведнъж се почувства неразположена - симптомите ѝ наподобявали грип. Всичко това се случи малко след като жената се завърна от отпуска и решила, че състоянието ѝ е свързано с аклиматизацията.

Но симптомите се влошили, температурата на Мари значително се повишила. Съпругът ѝ я завел в болницата и там лекарите поставили диагноза сепсис.

Анализите показали, че в кръвта на пациентката присъства патогенната бактерия Capnocytophaga Canimorsus, която живее в слюнката на кучета и котки. Най-вероятно бактериите попаднали в тялото на Мари, когато едно от кучетата ѝ облизало ръката ѝ и кучешката слюнка попадна в малка рана.

Според лекарите обикновено инфекция, причинена от бактерия, може да се лекува с антибиотици, но в някои случаи разпространението ѝ в тялото е бързо и засяга много тъкани и органи. Последицата от този процес са тежки увреждания.

Мари Треньор изпаднала в кома. За да спасят живота ѝ, лекарите трябвало да отстранят горните и долните ѝ крайници. Когато жената се събудила и разбрала, че сега няма ръце и крака, тя била шокирана.

В момента Мари се учи отново да живее. Тя няма намерение да се отървава от кучетата си. Двамата със съпруга ѝ обичат домашните си любимци толкова, колкото и другите членове на семейството им.

Източник: zdrave.to

Коментари (1)

Цветанка Ризова

18.08.2019 | 19:40

Бойко, положението в страната е извън контрол. Медиите окончателно са превзели ВЛАСТТА. Поради това в тях четем за всички душевни преживявания на т.н. "старши комисар" Йордан Р., но не и за ИСТИНСКИТЕ проблеми на БЪЛГАРИЯ. Време е да поемеш здраво юздите, като пътем изхвърлиш лицето Йордан Р.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?