Следвайте ни

Не е истина! Ето по колко часа сме пред компютъра

Доклад на компанията за пазарни проучвания Nielsen разкрива, че прекарваме средно по 11 часа на ден пред екрана.

 • Според Световния Икономически Форум, почти 2/3 от служителите изпитват симптоми на дигитално напрежение на очите поради продължителната употреба на електронни устройства като компютри, таблети и мобилни телефони

 • Липсата на достатъчно хидратация оказва влияние върху слъзните канали и води до сухи очи и проблеми със зрението

 • Най-доброто лечение за сухо око е да се рехидратирате, като пиете много натурална минерална или изворна вода

     По данни  на Световния икономически форум, „Дигитално напрежение в очите“ вече е истинско състояние, дефинирано като физически дискомфорт в очите, усетен след два или повече часа пред дигитален екран. С увеличаването на времето, прекарано пред екрана - у дома и в офиса,  се появяват и симптоми като замъглено зрение, парещи очи, главоболие и нарушен сън.

     Близо две трети от активно работещите вече изпитват симптоми на дигитално напрежение на очите поради продължителната употреба на електронни устройства като компютри, таблети и мобилни телефони.

     Тенденцията само се влошава: дигиталната платформа Citrix съобщава, че до 2020 г. служителите ще имат достъп до работата си, използвайки средно шест различни компютърни устройства на ден. Една от най-застрашените групи са IT специалистите, които прекарват до над 14 часа на ден пред екран и често забравят да си осигурят достатъчен прием на вода, което води до дехидратация.

     Дехидратацията оказва ефект върху множество аспекти на нашето здраве и води до главоболие, сънливост, спазми и др., но едва ли знаете, че тя оказва ефеkт върху слъзните канали и води до сухи очи и проблеми със зрението.

     Първоначалният отговор на организма за загуба на течност е да запази количеството на течността, която все още е в тялото, чрез запазване на водата. Това води до различни симптоми на дехидратация, включително жажда и сухота в устата, намалено отделяне на урина, мускулни крампи, главоболие, леки главоболия, сънливост и липса на производство на сълзи. 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?