46

Изпотяването може да е предвестник на Паркинсон

Внезапното изпотяване може да бъде предшественик на опасното неврологично заболяване като болестта на Паркинсон, предупреждават учени. Описаното от Джеймс Паркинсон през 1817 г. заболяване е второто най-разпространено невродегенеративно заболяване след Алцхаймер.

Характеризира се с бавна атрофия на мозъчните клетки и намалени нива на допамин, който предава мозъчните импулси в различни части на тялото. Това заболяване е фатално, защото не може да се излекува.

Според Американската асоциация по болест на Паркинсон развитието на мозъчно увреждащо заболяване може да се прояви в различни промени в състоянието на тялото. Необяснимото изпотяване може да бъде един от предвестниците на смъртоносна болест, пише здраве.то.

„Изпотяването без видима причина е един от белезите на болестта на Паркинсон. Това изпотяване засяга главно горната половина на тялото. Ако откриете този симптом, трябва да се консултирате с лекар“, препоръчват експертите. По-рано MedikForum.ru писа, че един от често срещаните сигнали - предшественици на болестта на Паркинсон, е състояние на брадикинезия, което се характеризира с редица определени промени - например човек развива мудност, спонтанните движения изчезват. Това може да се изрази в загуба на мимики по време на реч, намаляване на честотата на мигане, намаляване на махането на ръцете при ходене и други явления.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?