Следвайте ни

Изхвърлете сапуна веднага, може да е опасен

viber icon

Внимание, особено на дамите! Сапунисването на тялото от главата до пръстите може да навреди както на вашето здраве, така и на външния ви вид, пише "Труд". Дори и сапунът да ухае добре, той далеч не е от полза за кожата ви. Вижте как ще се промени кожата ви, ако НЕ използвате сапун:

 

1. Кожата ще бъде по-здрава 

Къпането само с вода ще балансира защитния слой на кожата. Сапунът ефективно премахва замърсяванията от тялото ви, но същевременно той отстранява и натуралните масла, отделяни от кожата. Редовното използване на сапун може да разстрои pH баланса на кожата, превръщайки я в суха и раздразнена.

 

2. Тялото ще отделя по-малко миризми
Веднага след душа със сапун ще ухаете свежо, но това е за кратко. Всъщност сапунът прави кожата ви по-уязвима за бактерии. Суровите съставки в него нарушават баланса между кожните масла и бактериите, които живеят върху нас. Това кара кожата да произвежда още повече масло и бактерии. Антибактериалните сапуни са особено вредни, тъй като убиват полезните микроби заедно с лошите.

 

3. Интимните ви части ще бъдат по-защитени 
Къпането със сапун може да доведе до дехидратация на гениталната област, което, от своя страна, предразполага към определени здравословни проблеми. Най-добре е да използвате специализиран препарат - вид интимен гел и топла вода.

 

4. Поява на по-малко бръчки 
Въпреки че много от съставките в сапуна са предназначени да правят кожата чиста и свежа, те всъщност могат да причинят повече вреда, отколкото добро. Те могат да увредят киселинната мантия на кожата, което предразполага към много кожни заболявания като акне и дерматит. Къпането със сапун изсушава и води до поява на бръчки.

 

5. По-висок прием на витамин D
Освен че сапуните допринасят за преждевременното стареене на кожата, те също така могат да попречат на усвояването на витамин D. Нашата кожа превръща слънчевата енергия във витамин D и някои здравни специалисти препоръчват по-повърхностното къпане след плаж. Причината за това, че старателното сапунисване и търкане може да наруши баланса на кожата и да измие част от витамин D.

 

6. Вместо сапун използвайте:
• Почистващи масла
Почистващите масла са по-здравословна алтернатива на сапуните. Те премахват замърсяванията и мъртвите кожни клетки от кожата, без да нарушават нейната маслена бариера.
• Суха четка 
Използването на суха четка ексфолира кожата и ускорява процеса на регенериране, което я прави млада и свежа.
• Натурални ексфолианти 
Можете да създадете свой собствен микс, като използвате продуктите директно от вашата кухня. Например, комбинацията от овесена каша, мед и захар ще ексфолира и почисти кожата ви, без да й навреди.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай