Следвайте ни

Искате да живее дълго? Спазвайте тези прости правила

viber icon
Мислите, че водите здравословен начин на живот, който ще ви осигури дълголетие?
 
Освен че понякога се отклоняваме от пътя, повечето от нас си мислят, че вървим в правилна посока, като просто се чувстваме добре, притежаваме правилни хранителни навици и понякога спортуваме.
Според скорошно проучване доста малък процент от населението действително отговаря на критериите за здравословен начин на живот, което пък води до дълголетие. Изследването, публикувано в „Archives of Internal Medicine”, показа, че само 3% от хората в Америка имат перфектна оценка за това, което според авторите са четирите основни критерия за здравословен живот.
За да не се заблуждавате повече,  че водите здравословен начин на живот, последвайте следните правила:

· Не забравяйте ежедневната грижа за вашите зъби и венци, за да избегнете кариеси и възпаления, които могат да възникнат в устната кухина.

· Правете си по-чести почивки. Добре отпочиналите хора не само се справят по-добре със стреса, но може и да имат по-добър контрол върху апетита си.

· Хапвайте домашно приготвена храна в компанията на близки хора. Родителите са най-добрият пример за подражание и това може да ви насърчи към здравословно хранене. Свързването със семейството и/или приятелите е мощен аспект на здравословния живот.

· Усмихвайте се и се смейте на глас МИНИМУМ няколко пъти на ден. Смехът ще ви съдейства да се справите със ситуации, които в противен случай биха ви докарали до лудост.

· Медитирайте, молете се или по друг начин намирайте хармонията във вас най-малко 10-20 минути всеки ден. Това ще ви помогне да се справите с натовареното ежедневие и дори може да понижи кръвното ви налягане.
 
Използвайте крачкомер и го оставете да ви мотивира да ходите, да ходите, да ходите. Без значение защо го правите, вие ще повишите физическата си активност, ще намалите стреса, ще изгорите калории и повишаване на самочувствието, пише actualno.com.

· Стойте  изправени. Ще изглеждате с 5 кг по-леки, ако стоите високи и стегнете коремните мускули. Всеки път, когато ходите, си мислете за стойката на тялото ви, за да извлечете максимума от движението.

· Опитайте да практикувате йога. Позите помагат за увеличаване на силата и гъвкавостта и подобряване на баланса.

· Следете нивата на протеин в организма си. Това хранително вещество е съществена част от вашия хранителен план и може да съставлява между 10% и 35% от общите калории. Протеинът трае дълго време в корема. Може да се комбинира с храни с високо съдържание на фибри.

И докато изпълнявате някое или всички от горепосочените правила, вземете със себе си своя позитивизъм. Правете всичко възможно да гледате на живота така, сякаш „чашата е наполовина пълна“. Трябва да вярвате в себе си, да обичате себе си и да благодарите за това, което имате.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?