Следвайте ни

Индришето прави чудеса при две болести

viber icon

Индришето е използвано често от нашите баби като ароматна добавка към сладка и конфитюри. Малцина обаче знаят, че листата както и етеричното масло на индришето имат антисептично действие, което определя широкото му приложение. Те имат способността да разширяват кръвоносните съдове и да подпомагат храносмилането. Главният „виновник” за целебните му качества е гераниолът. Той се съдържа в листата му и има антибактериални и антивирусни свойства.

В народната медицина индришето се използва при диабет, високо кръвно, сърдечни смущения, външно при трудно зарастващи рани и кожни заболявания.

При отит намачквайте лист индрише и го поставете в ухото. Това ще облекчи болките и ще намали възпалението.

Индришето идва на помощ и при гъбични инфекции, като в този случай ежедневно трябва да се прави превръзка с листо на засегнатото място. При стоматити помага жабуренето от отвара от индрише, при екземи и дерматити , циреи и язви по кожата се правят компреси с листата, а при косопад, както и за здрава и блестяща коса се измива главата. Дори самото присъствие на растението в стаята пречиства и обеззаразява въздуха, освежава и премахва влагата.

Ароматът на индришето спомага за премахването на умственото и нервно напрежение и тонизира мозъка. Особено е полезно за хора, страдащи от неврастения, сърдечни и стомашно-чревни заболявания. Ако страдате от безсъние, ароматът на индришето ще ви помогне да нормализирате съня си. sanovnik.at

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?