46

И лесно, и евтино: Тази храна сваля кръвното за минути

Високото кръвно е неприятен здравословен проблем, от който все повече хора се оплакват. Храната, която консумираме е един от факторите, оказващи пряко влияние на нашето кръвно налягане. Но един продукт е  в състояние да го намали за минути и има ефект на лекарство.

Независимо дали го използвате като основа за сос за паста или като подправка за дресинги за салати, чесънът е не просто подправка.

„Проучване показа, че ефектите от консумация на чесън са подобни на тези на антихипертензивните лекарства. Признати са неговите ползи за сърдечно-съдовото здраве. Те се свързват с понижена артериална скованост и вискозитет на кръвта“, споделя руският лекар д-р Татяна Захарова.

Изследователите решават да преразгледат изследването, като се фокусират върху екстракта от стар чесън.

Анализът показва, че добавките с чесън са в състояние да намалят както систолното, така и диастолното кръвно налягане, пише actualno.com. Средно понижение на систоличното кръвно налягане с 8-10 mm Hg. Това намаление също се свързва с 16-40% намаление на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Екстрактът от чесън също така значително намалява кръвното налягане, пулсовото налягане, скоростта на пулсовата вълна и артериалната скованост.

Ядката, която трябва да ядете 5 пъти седмично, за да живеете по-дълго и да забравите за високото кръвно

"Нашите червени кръвни клетки реагират на сярата в чесъна, като създават газове азотен оксид (NO) и сероводород (H2S). Тези съединения отпускат и разширяват кръвоносните съдове", споделят експертите.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?