Следвайте ни

Хоро и базар спасяват живота на Димитър

viber icon

С хоро и благотворителен базар пловдивчани се опитват да спасят живота на 20-годишния Димитър, който се бори с рецидивирал рак на костите. Той се лекува в детската онкохематология в Пловдив, но медикаментите пристигат от чужбина. Единственият шанс на Димитър е имунотерапия, която е скъпа – 1 курс струва 90 хил. евро, а той се нуждае от шест. Това означава, че общата стойност е 540 хил. евро. В момента 20-годишното момче разполага с 90 хил. евро, които ще му стигнат само за завършването на първия курс. 

 „Митко е много зле и лекарите му препоръчват между първия и втория курс да няма прекъсване, за да може състоянието му да се подобри. Затова се надяваме с базара да успеем да съберем поне малка помощ за започване на втория курс“, казва Лиляна Воденичарова, която е един от организаторите. 

Благотворителният базар ще се проведе на 24 ноември между 12 и 18 часа пред сградата на ДНА (Военния клуб). Там пловдивчани ще могат да си закупят книги, бижута, ръчно изработени неща, играчки и картички. Изделията са изработени и изпратени от хора от всички краища на страната. 

Базарът ще бъде съпроводен с  хоро, което ще започне в 16 часа, а на мястото пред ДНА ще бъде поставена кутия за дарения. „Искаме да кажем на хората, че тази неделя хорото ще се вие за Митко, за да може и той един ден да се хване на него“, казват организаторите.

С организирането на базара са се захванали 7 пловдивчани, а към тях се присъединяват и „Хора за хората“. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?