3906

Хладилникът ви има неприятна миризма? Направете това и забравете за нея...

Лошата миризма може да се появи не само поради развалена храна, но и поради лоша комбинация от аромати

Неприятната миризма в хладилника е проблем, с който се почти всяка домакиня се сблъсква доста често. Дори домакините, които никога не допускат продукти с изтекъл срок на годност да се появяват в хладилния модул, не са защитени от този проблем.

За щастие можете да премахнете неприятната миризма за няколко часа. За да направите това, просто поставете чаша с определена съставка на един от рафтовете на хладилника. Именно на този трик разчитат опитните домакини - за целта те използват чаша със сода.

Чаша със сода в хладилника 

Стъкленият съд трябва да съдържа обикновена сода за хляб. Този насипен продукт е отличен сорбент. Натриевият бикарбонат доста бързо абсорбира неприятните миризми. 

Ако чаша сода за хляб престои в хладилника 7-8 часа, миризмата ще изчезне. Най-удобният начин да използвате този трик е вечер: поставете съда с натриев хлорид в хладилника преди лягане. Ако всичко е направено правилно, тогава до сутринта в хладилника няма да има неприятна миризма. Кафето има същият ефект. Третият вариант е да поставите в хладилника леко влажен вестник, който също поема неприятните миризми.

Други трикове при почистване на хладилника 

Рафтовете и вътрешните повърхности могат да се почистват успешно със смес от вода и сода за хляб. Разредете една или две супени лъжици сода за хляб в няколко литра вода. Най-добре е да използвате мека кърпа - тя няма да повреди повърхността. Вътрешността на хладилника трябва да бъде добре почистена. Трябва да обърнете внимание на ъглите и така наречените труднодостъпни места. След като измиете вътрешната повърхност с вода и сода, трябва да я оставите да изсъхне. След това почистете още веднъж с оцетния разтвор - това ще помогне да се предотврати образуването и разпространението на мухъл. Няколко супени лъжици на литър вода са достатъчни.

Оставете сместа да изсъхне за няколко минути и избършете със суха кърпа. Оставете хладилника отворен за известно време, за да може вътрешността да изсъхне на въздух и да се изпари останалата влага. Също така е добра идея да проверите уплътненията на вратите. Там случайно може да се натрупа мръсотия и в най-лошия случай нещо друго.

Памучните тампони са подходящи за почистване на уплътненията на вратите. Първо можете да ги използвате за почистване на уплътненията, а след това трябва да почистите с разтвор от вода и оцет, пише Флагман.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?