Следвайте ни

Хапвайте този плод преди лягане и ще заспите моментално

viber icon

Огромен брой хора срещат проблеми, когато се опитват да заспят всяка вечер. За щастие, прости промени в диетата могат да им помогнат да спят по-дълго и по-силно.

Липсата на сън е един от най-често срещаните проблеми сред хората. Статистиката показва, че на всеки трети човек му липсва необходимото количество сън през нощта.

Всичко това влияе негативно на настроението, нарушава концентрацията и вниманието. Освен това недостигът на сън увеличава риска от сериозни медицински състояния, включително сърдечни заболявания и диабет.

За щастие има прости промени в начина на живот, които помагат да се реши този проблем. Те включват корекции в храненето. Учените откриха плод, който осигурява на човек желано чувство на сънливост.

Изследователи от Медицинския университет в Тайпе откриха, че кивито има свойства, които позволяват на човек бързо да заспи.
По време на експеримент, който продължил 4 седмици, 24 възрастни доброволци консумирали по две кивита час преди лягане всяка вечер.

В края на наблюденията резултатите показали, че яденето на този плод помага на хората да заспят с 42% по-бързо от участниците от контролната група, които не са яли нищо преди лягане.

Освен това в първата група качеството на съня през нощта се подобрило с около 5%, а общата продължителност на съня се увеличила с 15%.

Изследователите подчертават, че магическата съставка в кивито е серотонин, вещество в мозъка, което регулира цикъла на съня и събуждането.
Е, най-голям ефект дава две кивита преди лягане. Освен това изследователите препоръчват да се ядат други плодове и зеленчуци, които са богати на антиоксиданти, като горски плодове, сливи и стафиди.

Всички те ви позволяват да преодолеете оксидативния стрес поради нарушения на съня.

zdrave.to

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?