49

Грижа за кожата през зимата

Кожата през зимата може наистина да стане много чувствителна, да се появяват силно чувствителни участъци, които да сърбят и дори да сте се сблъскали с дерматит. Това са само част от всичко, което носи зимата със себе си, не само към кожата, но и към цялото ви тяло и коса. Кожата през зимата трябва да има своя собствена грижа, която да се променя за всеки сезон, а през зимата, особено. Зимата може да бъде много коварна, защото кожата на лицето е много не предпазена от околната среда, затова се погрижете вие.

Хидратация

За да имате идеална хидратация през зимния сезон, то трябва да се насочите към силно хидратиращи кремове и олия, които да подхранват сухата кожа. Такава може и да е био вода за чувствителна кожа, която да направи чудеса с проблемните зони, да хидратира максимално и то по натурален начин.

Ако дълго време имате сърбяща и белеща се кожа, която е изключително суха, то най-вероятно се сблъсквате с дерматит. Ако сте използвали множество продукти, от какви ли не аптеки, то е време да се доверите на био вода при дерматит, която да подхрани кожата ви и да излекува появилите се рани. Водата от лайка би направила лечението много по-бързо и ще успокои кожата веднага.

Правилно хранене

Това е много важна стъпка, която трябва да предприемете, когато сте решили да се погрижите за кожата си. Направете така, че да сте сигурни, че можете да си набавяте абсолютно всички необходими витамини, минерали и нутриенти. Храната е основен източник на полезни вещества, които да подхранят кожата и да я хидратират максимално. Обикновено, когато кожата страда от дерматит или е много чувствителна и раздразнена, то тогава липсват полезни мазнини в менюто ви. Авокадо, ядки, зехтин и някои млечни продукти, са идеални за набавяне на необходимите мазнини.

Приемането на вода

Приемането на вода има изключителни качества, които не са само за подобряване на кожата, а и за подобряване на цялото тяло, отвън и отвътре. Ако не приемате достатъчно вода, то тогава е напълно възможно хидратацията на цялото ви тяло да е оскъдна. Постарайте се да пиете повече вода, за да може тялото да започне да произвежда повече себум за косата и кожата ви. Ще забележите промени още през първата седмица, особено в енергията си, а след това и външно, на вашата коса и кожа.

Посетете специалист

Ако все пак усещате, че имате нужда да посетите специалист, то тогава го направете възможно най-скоро. Ако искате да се консултирате и с продавачите в магазина, от който сте избрали да пазарувате, то го направете. Всички ще са готови да ви обърнат внимание, да вземете правилното решение за вашия случай и да се консултирате за състава на продуктите, които ви интересуват.

Не се притеснявайте от появилите се промени, понякога тялото реагира, за да покаже, че има нужда от помощ и именно тогава трябва да му дадете най-добрите и чисти съставки, за да ви се отблагодари по-късно. Специалистите и консултантите в магазина са изключително информирани и ще могат да ви предоставят най-вярната информация, не се спирайте на предположения в интернет, а вземете предвид специалистите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?