Следвайте ни

Гръден хирург приема пациенти в кабинет в Стрелча

viber icon

Прегледи при гръден хирург организира Медицински център - Панагюрище, който е част от МБАЛ „Уни Хоспитал“. Консултациите ще се проведат на 27 септември (петък) от 09.00 часа в приемен кабинет, ет. 2, в поликлиниката в Стрелча. Прегледът ще включва ехография на млечна жлеза - при изследването не се използват радиационни лъчи, което го прави безопасно и за бременни жени.

 


Ехомамографията е част от превенцията на рака на гърдата, което е най-честото злокачествено заболяване сред жените в Европа. В България заболяват средно около 3500 жени годишно. Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите симптоми остават незабелязани - не може да се опипа и не предизвиква болка, се налага провеждане на скрининг.

 


Приемният кабинет в град Стрелча е част от политиката на МБАЛ „Уни Хоспитал“ за осигуряване достъп до качествена медицинска грижа на жителите в населените места, в които няма болнични заведения.

 


Пациентите, които ще се прегледат при лекаря специалист, е необходимо да имат направление №3 или да заплатят такса.

 


Телефон за предварително записване на час: 0357 88 535. 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?