46

Германски лекар каза как да избегнем инфаркт, инсулт и диабет

Германският лекар и учен Дитрих Грьонмайер обясни как може да се избегне инсулт, диабет и други заболявания, причинени от запушване на кръвоносните съдове. 

Една от най-добрите мерки за предотвратяване на този опасен процес, според специалиста от Германия, е редовна физическа активност - упражнения, ходене, спорт.

„Нуждаете се от поне един час физическа активност всеки ден“, каза Грьонмайер.

Друг начин за подобряване на защитата срещу запушени артерии е чрез храненето. Важно е да се сведе до минимум количеството консумиран алкохол и захар, да се ядат повече естествени, непреработени храни, зеленчуци и храни с ниско съдържание на мазнини.

Също така, сред начините да се помогне за подобряване на състоянието на органите на кръвоносната система, лекарят подчерта способността да се справя със стреса, страховете и преживяванията без дълбоки шокове. За артериите е по-добре да имате закалени нерви.

"Артериите се запушват, когато малки плаки кръв се прилепват към възпалената тъкан и върху тях се отлагат мазнини", каза Грьонмайер.

Лекарят предупреди, че развитието на този процес е характерно за атеросклерозата - съдова патология, която допринася за появата на инфаркт и инсулт, пише Zdrave.to.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?