Следвайте ни

Еврика! 4 японски метода забавят стареенето

viber icon

За тях разказва руският генетик Николай Александрович, пише zdrave.to. Той имал възможността да се запознае с лекция на японски генетик на тема “Стареенето на човешкия организъм и какви методи могат да забавят старостта”. Д-р Николай Александрович прилагал тези методи върху себе си. 

1. Той започнал да употребява повече антиоксиданти, които се съдържат в листните зеленчуци, горските плодове, чесъна, лешниците, бадемите, морковите, цвеклото, броколито и т.н. Той наблегнал на тези продукти, защото виновни за стареенето на нашия организъм са свободните радикали. 

2. Вторият японски метод се изразява в употребата на чиста вода. Не сокове, компоти, нектари, чайове, а именно обикновена чиста вода. Защото към старостта човек губи 30% от водата в организма си. Затова Александър Николаевич се стараел да пие по 2 литра на ден.  

3. Третият метод е спортуването и всякакви физически натоварвания. Физическите упражнения дават тласък на процеса на възстановяване и нарастване броя на клетките в човешкия организъм. И като следствие стареенето се забавя.

4. Четвъртият начин по мнението на японския учен е духовен и гласи следното: на човека му е нужда ясна цел (или цели) в живота, която той е искал да постигне през целия си живот.  

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?