Следвайте ни

Ето я грешката, която ни пречи да стопим килограмите

viber icon

Неотдавна излезе публикация, според която отказът от вечеря, а така също и диетите с много ниско съдържание на мазнини, въглехидрати и други хранителни вещества, не са особено ефективни, ако желаем да отслабнем, пише zdrave.to.

Медиците констатират, че човешкият организъм е склонен да се адаптира към недостига на калории, забавяйки обменните процеси. 

Това не позволява мазнините да се преработват интензивно. Така наднорменото тегло може да се запази и дори да се повиши още повече. 

Хората, отказващи се от вечеря, впоследствие незабелязано покачват наднормени килограми, предупреждават експертите. Те обясняват защо опасно последствие от такова поведение е именно покачването на килограми.

Според учените отказът от вечеря създава илюзията за отслабване, в смисъл, активно се изкарват течностите от организма.

С времето обаче водният баланс се възстановява, което възвръща предишното тегло. На свой ред заради забавения метаболизъм, предизвикан от оскъдното меню, се увеличава обемът на мастните отлагания. В съвкупност това провокира ефекта за увеличаване на общото тегло в сравнение с предишното.

Специалистите подчертават, че за ефективно отслабване не е нужно да се отказвате от вечеря, а да се придържате към балансирано хранене със здравословно количество калории, наред с нужните физически натоварвания.

Много опасно последствие на отказа от вечеря може да се окаже следният вариант, предупреждават специалистите: губите не само вода, но и мускулна маса. 

Това може да доведе до такова забавяне в обмяната на веществата, когато ще ви се струва, че теглото се покачва дори от чаша изпита вода.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?