Следвайте ни

Ето коя е магичната напитка, която предпазва от рак

viber icon

Чудодейна напитка, която може да намерите във всеки магазин за здравословни храни, ще удължи живота ви и ще ви предпази от рак. Това е сокът от нар, твърди английският в. „Експрес.

Експеримент, проведен върху плодови мухи, показа, че сокът от нар помага да се удължи продължителността на живота на мъжките и женските екземпляри на това насекомо съответно с 18% и 8%. Освен това плодовите мухи от групата, получавала тази напитка, са били физически активни за дълъг период от време.

Учените са открили, че нарът съдържа вещество, наречено уролитин А, което е в състояние да подобри митохондриалната функция в клетките. Това от своя страна помага да се предотврати мускулната слабост и да се забави процесът на стареене на тялото.

Експертите са доказали, че пиенето на сок от нар дори предпазва от опасни заболявания. Напитката намалява риска от развитие на рак и сърдечни заболявания. Лекарите препоръчват да се пие сок от нар всеки ден. Това е особено полезно за мъжете, тъй като значително намалява честотата на рак на простатата, когато се консумира редовно, пише Монитор.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай