Следвайте ни

Ето кое убива на 100% коронавируса у дома

viber icon

Коронавирусът, с който вече са заразени повече от 1 млн. души, може да се съхрани на различни повърхности до няколко часа, дори дни. Върху обувките ни според учени той стои до 5 дни.

Вирусът е силно заразен и може да попадне на повърхността от кихане, кашляне или дори просто от допир. Именно заради това е много важно да обърнете специално внимание на личната си хигиена и най-вече на ръцете си.

Мийте ги старателно със сапун и ги дръжте под водната струя в продължение на поне 30 секунди.

Много е важно също така да обработвате повърхностите с най-правилните препарати и продукти, за да се предпазите от заразата. В следващите редове ще ви разкрием точно какво ще ви помогне да се справите с вируса, който може да попадне в дома ви. 

Само за 30 секунди етанолът ще премахне коронавируса. Навлажнете кърпа с течността и избършете с нея повърхностите в дома ви. Въпреки това си струва да запомните, че средства като водката и други видове алкохол, няма да ви помогнат в борбата с COVID-19.

Причината е, че нямат достатъчно висока концентрация на алкохол в себе си. 

За да дезинфекцирате повърхности може да използвате и белина, която да има в състава си натриев хипохлорит. Третирайте старателно избраните от вас повърхности и го оставете да действа 10-15 минути, след което старателно избършете с влажна кърпа. 

Не забравяйте за дезинфекциращите средства - дезинфектантите за ръце също може да са отлично средства при обработката на избраните от вас повърхности.

Необходимо е да помните, че средствата, които наистина са ви ефективни в този момент, трябва да съдържат алкохол, а концентрацията на етанол в антисептика трябва да надвишава 710%, пише jenata.blitz.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?