Следвайте ни

Ето какво се случва, ако не си измиете ръцете след тоалетна

viber icon

Миенето на ръцете след като използвате тоалетната е задължително и се предполага, че на това сме научени още в детската градина. Има обаче хора, които понякога пропускат този момент без да знаят, че не миенето на ръце със сапун и вода след тоалетната може да бъде опасно.

Тоалетните са място за размножаване на патогени и ако използвате обществени тоалетни, може да бъде още по-лошо за вас, защото нямате представа кой какво е докоснал. Когато не си миете ръцете, микробите се прехвърлят от ръката ви до каквото и да се докоснете, което приканва патогени да влязат в тялото ви. От лека инфекция на червата до коронавирус, можете да се заразите, като не си миете ръцете.

Измиването на ръцете непосредствено преди хранене не е достатъчно. Защото когато излезете от тоалетната, без да си миете ръцете и докоснете нещата, като мобилния телефон или бутилката с вода, прехвърляте микробите върху тях. Всеки път, когато докоснете тези предмети, имате достъп до всички микроби отначало. Кожата ви е супер чувствителна. Освен това, когато докосвате кожата си с пълни с микроби ръце, рискувате да получите кожни проблеми. Можете да получите кожни обриви, пъпки и дразнене на кожата.

Можете да станете носител на патогена и който влезе в контакт с ръцете или повърхността, която сте докоснали, също може да се разболее.

Ето какъв е правилният начин за измиване на ръцете:

- Измийте всички открити области на ръцете си

- Прокарайте ръце през течаща вода и нанесете сапун, за да премахнете микробите

 - Разтрийте зад дланта и между пръстите

- Изтъркайте и ноктите внимателно

- Микробите се разпространяват мигновено върху мокри ръце, така че трябва да подсушите ръцете си правилно след измиване

- Не изхвърляйте хартиената кърпа, след като избършете ръцете си. Задръжте я и с нейна помощ отворете вратата и след това я изхвърлете. Тази стъпка е особено важна, тъй като докосването на дръжката на вратата може да ви изложи на микроби, оставени там от някой, който не си е измил ръцете, пише jenite.bg.

Коментари (1)

Цивилизационното правило изисква:

Цивилизационното правило изисква:

03.04.2021 | 12:04

Ръцете се мият И преди ползване на тоалетна! Ама нейсе!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?