Следвайте ни

Ето как да се справим с хранителните инфекции на морето

Лятото е в разгара си и е време да помислим за това как да се предпазим от хранителни инфекции по морето.

По алеите на морските курорти вече ни предлагат дюнери, палачинки, царевици и дори скара на открито. Някои от тях обаче могат да бъдат опасни за здравето.

„Всяка година се следят случаите на хранителни инфекции не само у нас, а и в Европа. Най-честият причинител на хранителни натравяния е камбио бактериозата. Това е инфекция на храносмилателния тракт. При нея има риск от усложнения. Много е опасно, ако млякото и месото на птиците са били на топло”, заяви пред Нова телевизия директорът на Института по микробиология, БАН проф. Христо Найденски.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?