Следвайте ни

Експертите препоръчат Viviscal® за възстановяване на косата след прекаран COVID-19

viber icon

За косопада, като следствие на Ковид – инфекцията, първоначално се заговори в САЩ. „Ню Йорк Таймс“ и други големи новинарски организации заявиха, че лекарите са забелязали значително увеличение на пациентите, които губят косата си след прекаран COVID - 19. Най – големият ежедневник в Обединеното кралство „The Sun” разказва драматичната история на 25-годишната певица Наташа Уорд, загубила голяма част от косата си след прекаран COVID-19. Изданието посочва няколко идентични случая на дами преминали през инфекцията.

Напоследък има все повече оплаквания в социалните мрежи и все повече хора, които след оздравяване от COVID-19 твърдят, че косата им е оредяла значително. Дори има фейсбук група създадена за да помага на пациенти с COVID-19 по време и след преборването на вируса. В тази група повече от една трета от членовете се оплаквали от частично оплешивяване, включително основателката й - Луиза Барис. А Грейс Дадли, която забелязва, че косата й започва да окапва, пише: “Изгубих около 55 % от косата си и всеки ден продължава да капе”.

След множество проведени изследвания става ясно, че всеки втори излекуван от COVID-19 е развил т.нар. „Пост-Ковид“ синдром, който продължава повече от 12 седмици след заразяването. До половин година след изписването на пациентите от болницата, при повечето от тях се наблюдава минимум един остатъчен симптом, като няма значение дали хората са възрастни и дали имат други заболявания. Дълготрайните последици след болестта засягат между 10 и 20% от боледувалите, като най-често това са жени между 20 и 40 години. Сред най-честите оплаквания е и загубата на коса.

Как може да се възстанови косата след COVID-19 – според експертите? 

След като косопада беше дефиниран като симптом на Корона вируса, редица водещи специалисти предупредиха потребителите да бъдат внимателни за неверни твърдения към различни продукти, претендиращи че възстановяват косата след Ковид инфекция. Експертите препоръчват хората засегнати от този проблем да залагат само на клинично доказани продукти или терапии, вместо на чудотворни добавки, шампоани, маски и серуми.

И от двете страни на океана някой от най-големите авторитети в областта визираха нутрацевтика Viviscal® като научно доказана терапия, която може да помогне на засегнатите пациенти да възстановят косата си.

В интервю пред телевизионният канал „NBC DFW“, д-р Елизабет Хушманд от Далас, САЩ, която е международно признат лидер в козметичната дерматология, заявява - „Три до четири месеца след прекаран COVID 19, виждам значителна загуба на коса при пациентите. Само няколко продукта, като Viviscal® и ключовата съставка на Rogaine®, са клинично доказани, че могат да възобновят растежа на косата.

Д-р Хушманд предупреждава, че при внезапно нарастване на търсенето на чудотворни продукти, потребителите трябва да се пазят от неверни твърдения към различни продукти. „Ако има някакви претенции за шампоан или друго локално средство, не забравяйте, че те просто кореспондират само с повърхността на скалпа. Те не проникват вътре до космения фoликул. Тези продукти не работят.“ , казва тя.

В интервю пред ежедневника „New York Post“, Д-р Крейг Зиринг, който е сред най-известните хирурзи по трансплантация на коса в САЩ и водещ авторитет в операциите по трансплантация, казва - „Косопадът е опустошителен, но има решения у дома, които хората могат да използват за да спрат телогенния косопад.

И въпреки че желанието да погълнете всеки нов чудотворен витамин за коса е разбираемо, д-р Зиринг предупреждава всеки, който страда от косопад, да избере една формула от висок клас. Viviscal Professional® и Nutrafol® дават добри резултати и са без рецепта “, казва той.

Един от най – авторитетните дерматолози на острова Проф. Вики Джолиф, от Британската асоциация на дерматолозите, заявява пред най-големият ежедневник в Обединеното кралство „The Sun“ - „Тялото Ви ще насочи подхранването първо към мозъка, сърцето и мускулите. Добавките за коса често съдържат цинк, биотин и желязо, но те не са еднакви. Препоръчам Viviscal®️, тъй като изследванията показват, че работи.“

Известната стилистка Мара Розак, на която се доверяват редица знаменитости, включително и Ема Стоун, в интервю пред лайфстайл изданието "Harper's Bazaar" също препоръчва на клиентите си добавките Viviscal® - „Използвам ги от много години, като марка, която е изследвана повече от 25 години, с 10 публикувани клинични проучвания, Viviscal® е помогнал на милиони жени да си възстановят косата“.

Какво е Viviscal® и защо експертите го препоръчат в борбата със загубата на коса? 

Добавките без лекарства Viviscal® са научно тествани и неколкократно клинично доказани като ефективно средство за борба с косопада - и при мъже, и при жени. Днес Viviscal® е най-продаваната хранителна добавка за коса в света - повечето хора забелязват спиране на косопада и подобрение на растежа на косата още първото тримесечие след започване на приема им.
Единствено формулата Viviscal® съдържа патентования морски комплекс AminoMar C ™, който доставя жизненоважни хранителни вещества необходими за подхранване на изтъняващата коса. AminoMar C ™ е комплекс от дълбоководни морски протеини, които увеличават естественото производство на кератин в организма и насърчават растежа на косата. Смята се, че именно тази съставка прави продукта толкова успешен.

Макар че няма проведено конкретно клинично изследване за хора, които имат загуба на коса след боледуване от COVID-19, специалистите смятат, че приемането на хранителна добавка Viviscal® за коса е най-ефективният подход, защото показва отлични резултати във вече проведените 10 публикувани клинични изследвания с хора.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?