3906

Експерти разкриват: Кой хляб е най-здравословен

Бял, пълнозърнест или безглутенов? Разберете кой хляб е най-полезен за вас

 

Хлябът е неизменна част от трапезата ни, но не всички видове са еднакво полезни. За да се радваме на вкусен и здравословен хляб, е важно да познаваме различните видове и техните ползи.

 
Ако не се храните с правилния хляб, можете не само да натрупате излишни килограми, но и да навредите на здравето си. Въпреки това лекарите в никакъв случай не препоръчват да се отказвате от този продукт, защото някои от видовете му са изключително полезни за здравето и осигуряват на организма ни всички необходими микроелементи. Ето защо лекарите съветват да ядете подобен хляб всеки ден.

 

Представяме ви кои видове хляб са най-полезни за организма ни.

Многозърнест хляб:


• Пъстроцветна феерия от зърна: пшеница, овес, ечемик, просо, елда, царевица – насладете се на разнообразие от вкусове и ползи, пише rozali.com.
• Идеален за всеки ден: засища, подхранва и подпомага отслабването.
• Съюзник на вашето здраве: богат на фибри, витамини и минерали.


Пълнозърнест хляб:


• Силата на пълнозърнестата пшеница: зареден с фибри, витамини и макроелементи.
• Контролира кръвната захар, понижава холестерола и подпомага храносмилането.
• Важен фактор за превенция: намалява риска от хипертония, инсулт и затлъстяване.
• Вкусен помощник за стройна фигура: с ниско съдържание на калории.


Ръжен хляб:


• Лека и здравословна алтернатива: три пъти по-здравословен от белия хляб.
• Богат на фибри и с ниско съдържание на калории.
• Лесно усвоим: идеален за хора с храносмилателни проблеми.
• Съдържа лизин: аминокиселина, която укрепва кръвоносните съдове.

Овесен хляб:


• Силата на овеса: за бързо отслабване, нормализиране на холестерола и облекчаване на подуването.
• Грижа за сърцето: съдържа мед, която подобрява работата на сърдечно-съдовата система.
• Диетично решение: само 260 калории.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?